Каталог

Обзор на апарат Microlife, откриващ предсърдно мъждение

Обзор-на-апарат-Microlife,-отк..

Този обзор ще посветим на един от най-съвършените апарати за измерване на кръвното налягане Microlife. Това е автоматичен апарат Microlife модел ВР А200 Afib, с уникална технология, откриваща предсърдното мъждене. 


Единственият апарат за кръвно, който открива един от рисковите фактори за инсулта.

 

Апаратът за кръвно ВР А200 Afib от Microlife притежава уникалната функция Afib, с помощта на която е възможно измерване на налягането при аритмия и се открива такъв вид аритмия като предсърдно мъждене. Според статистиката, предсърдно мъждене се среща при всеки четвърти европеец над 40-годишна възраст, при това често протича безспимптомно. Доказано е, че този вид аритмия е един от рисковите фактори за инсулт, тъй като при хората с предсърдно мъждене инсулт се случва по-често, отколкото при хора, които не страдат от този вид аритмия.  Ранното диагностициране  помага да се намали риска от инсулт.

Апаратът за кръвно ВР А200 Afib от Microlife показва на дисплея специален символ Afib, когато по време на измерване се открива този вид аритмия:

 


Трикратно измерване за намаляване влиянието на външните фактори

 

Както и други модели на Microlife (ВР А200, ВР А100 Plus Traffic), апарат ВР А200 Afib е с патентована технология МАМ (Microlife Average Mode). Вие можете да изберете между стандартното еднократно измерване и трикратното измерване в продължение на няколко минути без да сваляте маншета от ръката, в режим на МАМ. При използване на МАМ-технологията се извършват три последователни измервания, резултатите се анализират чрез специален алгоритъм (не средно аритметично!), след което се показват на дисплея на апарата. МАМ е режим, който прецизно изчислява стойността на измереното кръвно налягане, затова апаратът понякога може да извърши и четвърто измерване, за да определи възможно най-точно Вашето кръвно налягане. Трикратното измерване е значително по-надежден и прецизен метод от еднократното, защото позволява да се отстранят външните влияния, недостатъчната почивка преди измерване, некоректно поставения маншет.  Функцията Afib за определяне на предсърдното мъждене е активирана в режим МАМ.

 


 

 

Полезни екстри за Вашето удобство 

Вие можете да анализирате какво е било Вашето кръвно налягане, за да разберете дали е ефективно лечението Ви. За тази цел, апарат за кръвно ВР А200 Afib автоматично запаметява всеки резултат, включително часа и датата на измерване. Паметта позволява да се съхранят 200 показания.

Изключително удобство за тези, които предпочитат да водят записки в електронен вид, е функцията за връзка с персонален компютър. Информацията от паметта може да се прехвърли от апарата на компютъра чрез USB-кабел, който е включен в комплекта. По такъв начин могат да бъдат съхранени повече данни от измерванията, а Вие можете да информирате лекаря за своите резултати от измерванията по телефона или по електронен път. Докторът може да използва тези данни, когато се появи необходимост за промяна на Вашето лечение или при необходимост за извънредно посещение. В комплекта има и CD със софтуер.

 

 

Конусообразен маншет, който се поставя удобно и е подходящ за индивидуалната форма на ръката.

 

Апаратът за кръвно ВР А200 Afib на Microlife е снабден с универсален маншет с размер, подходящ за обиколка на ръката 22-42 см. Конусообразната форма на маншета помага за лесното му и правилно поставяне в горната част на ръката. Можете да поставите маншета без усилия и без допълнителна помощ!

 

 

Спестете от разходите за батерии.

Към апарата за кръвно ВР А200 Afib на Microlife е приложен безплатен адаптер. Ако Вие избирате да ползвате уреда с батерии, то обърнете внимание, че могат да се използват  и презареждащи се батерии. Апаратът има специален индикатор за изтощена батерия, който Ви напомня, че батериите се изразходени и е време да се заменят, презаредят или да се премине към употреба с адаптер, в зависимост от Вашите предпочитания.

 

Производителят предоставя 5-годишна гаранция. През това време Вие получавате безплатно гаранционно и сервизно обслужване в специализираните сервизни центрове, които се намират в различни градове на страната. Също можете да задавате въпроси относно експлоатацията на апарата за кръвно на 089 70 70 170 от понеделник до петък, в диапазона 9-17.30ч.

 

Погрижете се за своето здраве! Подарете на сърцето си апарат за измерване на кръвното налягане ВР А200 Afib с функция за откриване на предсърднотко мъждене.

Най-важното от последните новини: AFIB технология на Microlife спечели наградата „Продукт на годината“ в категория „Медицинско изделие“!