Каталог

Инфрачервен термометър Microlife NC200

Инфрачервен-термометър-Microli..

В този обзор ще ви запознаем с инфрачевен термометър, клинично изпитан в Европа, с който с лекота може да измерите температурата дори на спящо дете!


Инфрачервеният безконтактен многофункционален термометър Microlife модел NC 200 е предназначен за измерване както на (1) телесната температура на хора от всяка възраст, така и за измерване на (2) температурата на различни повърхности и на (3) стайната температура.


Награден с  RedDot за висококачествен дизайн и удобна конструкция!
Какво го отличава от обикновените термометри?


Моделът притежава функция, която позволява автоматичен старт на измерването - термометърът започва автоматично измерване на температурата, само когато датчикът се намира на правилното разстояние - 5 см от челото!

Контролът на разстоянието, от което се прави измерването в не-автоматичен режим, се осигурява от индикатора, който показва с лъч, че устройството е на правилното разстояние за лесно измерване на собствената температура.Удобен по всяко време на денонощието


Благодарение на светещия дисплей, термометърът е изключително удобен за проследяване температурата на детето ви и през нощта. С него няма да има нужда да го будите. Само доближете до челото му на правилното разстояние, а цветовата гама за температура Silent Glow ще укаже температурата.


Функция Silent Glow

Технологията Silent Glow™ помага за бързо ориентиране: цветовите индикации на дисплея помагат за лесното разчитане на резултатите дори и на тъмно.

ЗЕЛЕНО – отчетен резултат по-нисък от 37.5°С 

ЧЕРВЕНО – отчетен резултат равен или по-висок от 37.5°С 


Звукови сигнали

Позволява контрол на звуковите сигнали, за да използвате термометъра без да будите детето/болния, чиято температура искате да измерите!

1 къс сигнал – устройството е включено и готово за работа

1 дълъг сигнал – измерването е завършено

10 къси сигнала в съчетание със зелена светлина - отчетеният резултат е по-нисък от 37.5°С; в съчетание с червена светлина - отчетеният резултат е равен или по-висок от 37.5°С


Многофункционалност 3в1


Само за 3 секунди термометърът измерва

- температурата на челото;

- температурата на обекти (например, водата за къпане или млякото в шишето);

- температурата на въздуха.


Режимът на измерване на телесна температура измерва в границите между 34 и 43°С. При измерване температурата на различни обекти или на стайната температура, границите са от 0 до 100°С. 


Термометърът е изключително хигиеничен поради липсата на допир до кожата.


Предимствата му се допълват и от факта, че има памет за 30 измервания с дата и част. Показва и времето за смяна на батериите.