Каталог

Здраве за моето дете: обзор на медицинска техника Qutie

Представяме на Вашето внимание нова линия медицинска техника премиум клас, създадена специално за бебета и малки деца: Qutie - от световноизвестния производител на стоки с медицинско предназначение за болнична и домашна употреба Rossmax!


 

Линията включва най-необходимото медицинско оборудване за семейства с деца: електронен термометър, инфрачервен термометър, компактен инхалатор…

 

Ще започнем представянето с  небулайзера Qutie модел NB80Q –  много малък и много тих компресорен инхалатор, в бял и жълт цвят с весели животинки върху корпуса.

 


Вашето дете няма да се бои да прави инхалации!

 

Всеки компресорен инхалатор шуми при работа и силата на този  шум се отразява от производителя  в dBA, като важна характеристика на уреда. Как да разберем дали това е силен шум или не? Например, шумът в стая с прозорци към улицата, обикновено е  около 40—50 dBА, а весела компания се смее и разговаря с шум до 75 dBА. Шумът, който издава работещият компресор на небулайзера Qutie NB80Q, е по-малко от 53 dBА! Да, има ултразвукови небулайзери, които са още по-тихи, но по силата на принципа на тяхната работа, в тях не могат да се използват редица лекарствени средства, тъй като те разрушават молекулите им.

Затова, компресорните небулайзери носят «златен стандарт» в инхалационната терапия!

 

 

 

 

 

Това не е инхалатор за всеки! Той е създаден специално за бебета и малки деца!

 

 

Детският инхалатор Qutie, модел NB80Q, е оборудван със специална небулизаторна чашка с клапан, който Ви позволява да регулирате скоростта на подаване на лекарственото вещество! Завъртете клапана на чашката и  го отворете напълно – скоростта на разпрашаването на лекарственото вещество ще бъде 0,4 см3/мин. Такава интензивност е подходяща и за подрастващ пациент с по-голям капацитет на белите дробове, а също така и при приемане на лекарствено средство с по-голям вискозитет. Ако възнамерявате да правите инхалация на съвсем малко дете или използвате лекарство с нисък визкозитет, тогава завъртете клапана в обратната посока – интензивността на разпрашаването ще се намали 2 пъти, до 0,2 см3/мин.

 

В допълнение, в комплекта са включени още мундщук за инхалация през устата и маска малък размер, тай като децата до 3 години на могат да вдишват достатъчно силно и могат да правят инхалации с небулайзер само чрез маска.

 

Не заема място!

 

На снимката можете да сравните размера на небулайзер Qutie с размера на компютърна мишка  и  подложка за нея, и да се убедите, че този детски небулайзер е наистина малък! Неговият размер е само13.5 x 8.8 x 5.4 см, а теглото – 302 гр.

Вашето пораснало дете само може да се справи с него, без никакви усилия!

 

 

 

 

 

 

Следващият продукт в детската линия медицинска техника за семейства с малки деца   - това е инфрачервеният термометър HA500Q, който без докосване измерва температурата на слепоочието за 1 секунда; също така, той може да измери и температурата на предмети (например на шише с мляко) и температурата на въздуха в стаята на детето!

 

Термометър, който не дразни детето!

 

Ако детето е болно, то остро реагира на всякакви дразнещи фактори. А ако то спи, а Вие трябва да измерите температурата? Тук ще ви послужи инфрачервеният термометър Qutie модел HA500Q: можете да премерите температурата на детето за 1 секунда, безконтактно – без да го докосвате или безпокоите, дори без да включвате осветлението в стаята, защото той е оборудван с подсветка на дисплея! А когато Вашето дете се събуди, то с интерес ще се запознае със совата, нарисувана на корпуса на термометъра и с удоволствие само ще измери температурата с едно натискане на бутона – и на Вас, и на своята любима играчка.

 

 

 

 

Най-малкият, но не по-малко полезен продукт от премиум линията Qutie – това е електронния термометър модел TG120Q, който е в същия детски дизайн, както и всички други медицински продукти Qutie - с коте върху жълтия си корпус.

 

За тези, които са свикнали да измерват температурата с традиционен електронен термометър

 

Този термометър измерва температурата за 60 секунди ректално или орално, и за 3 минути под мишницата. Той има важна функция, която показва, кога е необходимо да се смени батерията, за да се избегнат грешки при измерването, както и звукова аларма за повишена температура. За високото качество на продукта говори и фактът, че производителят му дава 5-годишна гаранция!

 

 

 

 

 

Ако във Вашето семейство има бебе или ще ходите на гости на семейство с малки деца и мислите за подарък – медицинската техника Qutie е чудесна и наистина полезна придобивка!