Каталог

Обзор на убождащо устройство и игли Bionime

Обзор-на-убождащо-устройство-и..

Разгледайте обзора на убождащото устройство Bionime и стерилни игли Bionime, който ще Ви запознае с техните основни качества за измерване на кръвната захар с минимална болка. Много тънка игла и лесна употреба!

 

Защо е необходимо убождащото устройство?

 

Теоретично, хората с диабет могат да се убождат и с една игла без специално убождащо устройство, но, първо, това е по-травматично и психологично сложно, и второ, необходима е практика, за да не се убодат много дълбоко,  тъй като при чести анализи всяка травма е от значение. Трето, ако става дума за деца, психологично много по-правилно е те да не виждат иглата. Затова е важно иглите да са остри, а убождащото устройство практично.   

 
Дълбочина на убождане

 

Убождащото устройство Bionime модел GD500 притежава специално приспособление за определяне дълбочината на убождане – по скала от 1 до 6. По този начин, Вие можете сами да определите, колко дълбоко Ви е необходимо да прободете кожата, за да получите капка кръв за анализа. Ако Вашата кожа е по-загрубяла, то тогава се препоръчва да изберете по-високата дълбочина, например 6. Но, ако Вашата кожа е нежна, можете да изберете дълбочина на убождане с № 2. Така, неприятният процес «убождане» ще бъде по-безболезнен и ефективен.

 

Допълнителна безопасност

 

Убождащото устройство Bionimе е разработено със спецална конструкция за допълнителна безопасност. Когато свалите накрайника на устройството, то натегнатата пружина автоматично се отпуска. Това предотвратява възможността за случайно убождане, ако неволно натиснете бутона за убождане.

 

 

Автоматично изваждане на иглата

 

Устройството притежава функция за автоматично изваждане на иглата. Трябва да натиснете бутона за убождане с една ръка, а с другата да издърпате корпуса на устройството и иглата автоматично ще бъде извадена от гнездото. Тази функция е изключително важна, тъй като намалява възможността да имате директен контакт с кръвта, ако извършвате анализ на друг човек и искате да се защитите от допир до кръвта му.  

 

Универсални игли с лазерно заточване

 

Иглите, които се предлагат към устройството Bionime могат да бъдат използвани и при други убождащи устройства, които ползват кръгли или квадратни ланцети.

 

Иглите са изключително остри, а това е важно за безболезненото убождане. Колкото са по-остри иглите толкова по-малка е болката от убождането, по-малка е травмата на кожата и тя бързо зараства.   

 

Върхът на иглата е защитена от калпаче, което се сваля след поставяне на иглата в убождащото устройство. За да отстраните калпачето не е необходимо да прилагате сила, а просто го завъртете около оста му. Същото калпаче, можете да използвате при сваляне на иглата. То се забива в нея, и Вие спокойно измъквате иглата от устройството. По този начин сте защитени от случайно убождане.

 

 

Системата Bionime за измерване на глюкозата в кръвта Ви предлага максимално безболезнено убождане, защита от случайно убождане с иглата и, съответно, намаляване на травмиращото въздействие върху кожата от извършването на анализа на кръвната захар.